zondag 8 januari 2012

Zomervakantie!

Zoooooo een maand later, heb eindelijk tijd om wat op mijn blogje te schrijven in mijn relaxte vakantie haha.

Ehhhhhhhhhhhhh waar begin ik? Schoolies! Schoolies is een door de, I think, overheid georganiseerde feestweek. De feestweek is alleen voor studenten die net school hebben afgerond. Als je je schoolpas laat zien kun je daardoor goedkope hotels boeken, goedkoop naar evenementen en er zijn zelfs speciaal schoolies georganiseerde evenementen. Mensen die naar schoolies gaan met een valse schoolpas of gewoon komen om te feesten ipv naar de schoolies evenementen te gaan worden toolies genoemd.
Schoolies, goldcoast! 
De goldcoast (zijn wij geweest) staat er om bekend de meeste schoolies aan te trekken en er waren dan ook kiddo’s uit heel aussie. Ook zijn we heeeel veel backpackers ‘toolies’ tegen gekomen. Bali is na de Goldcoast the most popular destination.
We hebben overdag uitgebreid gebruik gemaakt van de spa, het zwembad en de sauna wat allemaal in ons hotel aanwezig was. Het strand was across the road en er waren leuke winkelstraten om doorheen te struinen. S’avonds hebben we lekker veel gefeest en heel veel mensen leren kennen, beetje jammer dat je hier al zo snel ver uit elkaar woont.. We hebben suuuuper veel lol gehad!


Bridge jumping noosa
Na schoolies is mijn zomervakantie begonnen! Ik heb er al heel veel leuke dagjes uit op zitten. Ik zal niet over alles vertellen want dan wordt dit blogbericht heel lang en heel saai. Mijn vrienden en vriendinnen snappen dat ik zoveel mogelijk van het land wil zien dus nemen me iedere keer mee naar leuke locaties. Zo zijn we bijvoorbeeld naar een waterval geweest, een heel groot meer waar je van de rotsen in het water kan springen en een stadje waar ‘s avonds leuke avondmarkten zijn. Omdat het zoo heet is kun je ook weer niet heel veel doen, ik leef dan ook onderhand op het strand.. Ik dacht eigenlijk, oh het valt wel mee met hoe warm het is (32 graden) maar de luchtvochtigheid is extreem hoog dus het voelt alsof het 40 graden is.

Waterval en mooi meer
Kerstmis vieren in Australie is ook weer een experience hoor! Ze hebben hier maar 1 dag kerst, kerstdag. Daar maken ze zich dan maanden van te voren druk om en de huizen worden uitgebreid versierd met nepsneeuw en lichtjes. Omdat ik samen woon met mijn hostmum en haar dochtertje hadden we de kerstboom versierd met allemaal roze ballen en versieringen, een meisjes kerst. Op kerstochtend kwam de rest van de familie allemaal naar ons huis om de cadeautjes uit te pakken, ik ben zelf ook weer lekker verwend. Na het uitpakken hadden we een grote brunch met heel veel fruit en kleine hapjes. Later die dag zijn we naar het strand geweest en naar familie die een zwembad in de tuin hebben. Een heel relaxed dagje dus!

Merry Christmas!
 Mijn oud en nieuw was super leuk, met een groepje hebben we een bbq en soort van klein feestje gehad bij een vriend thuis die dicht bij het strand woont. Later die avond zijn we naar het strand gegaan waar nog meer vrienden en vriendinnen waren. Hier werd om 12 uur al het vuurwerk afgestoken vanaf een boot, zelf afsteken is hartstikke illegaal in Australie. Omdat het dit jaar zo anders is dan alle andere keren dat ik oud en nieuw heb gevierd voelde het niet echt als oud en nieuw maar meer als een evenement waar toevallig vuurwerk werd afgestoken?

Party's
Voor de rest heb ik ook lekker veel feestjes, de aussies weten wel hoe ze moeten feesten haha. Oftewel, mijn dagen zijn gevuld met leuke activiteiten, strand, feestjes en vrienden! De tijd VLIEGT! Bijna 5 maanden en dan ga ik alweer naar huis!  
Vanavond zit ik in het vliegtuig om 2 weken door te brengen met familie in Perth waar ik extreem veel zin in heb!

Iedereen nog een gelukkig nieuwjaaaar! Xxxxx from aussie
Noosa national park where I spotted a huge goanna. The possum was casually chilling in the backyard haha.