vrijdag 19 augustus 2011

the aussie life

Hellooooooooooo!

Excuses dat ik zo lang niets op mijn blog heb geschreven, ondertussen ben ik al 2,5 week school verder!

Twee weken geleden had ik sportdag! Sportdag is in Australie, in ieder geval op Nambour State High School, heel anders als in Nederland.
Iedereen werd ingedeeld in een verschillende groepen genoemd naar belangrijke Australische sporters en iedere groep had zijn eigen kleur.
De bedoeling is dat je verkleed komt in jouw kleur. Mensen waren echt super creatief en enthousiast en kwamen als van alles! Waarschijnlijk omdat ze normaal een schooluniform dragen en nu kunnen laten zien hoe ze eruit zien haha! Het was een soort van hoe wij ons verkleden met carnaval?
Je kon vrijwillig deelnemen aan atletiek sporten en je kon ook de hele dag niets doen. Ik heb meegedaan aan de 1500 meter en wat onzinnige dingen. Natuurlijk geen record gebroken haha.

Ondertussen heb ik echt super veel mensen leren kennen! Een jongen uit mijn klas heeft me meegenomen naar een Rugby league game in Brisbane wat echt super vet was! De eerste helft snapte ik niet wat er allemaal gebeurde omdat ik de regels niet kende maar de tweede helft snapte ik het en werd het al steeds leuker! Zeker een expercience!

Met Sharda en Gracie ben ik naar underwaterworld geweest, de naam zegt waarschijnlijk genoeg. Underwaterworld heeft de grootste tank van de wereld met allerlei verschillende soorten waterdieren!
Ik begin steeds meer een leven buiten school op te bouwen met mensen wat goed is! En heb al meer van Australie gezien. Vorige week donderdag toen we terugkwamen van de plaza heb ik een wilde koala gezien die op de weg zat. Helaas was het donker en verdween hij snel in de bush waardoor ik geen foto heb kunnen maken.. Ook hadden we een MEGA slang in de tuin, echt huuuge! Zegmaar echt een dikke en van meerdere meters lang. Jammer genoeg (en gelukkig) was hij banger voor ons dan wij voor hem want binnen 3 min was hij uit het zicht verdwenen.

Afgelopen vrijdag heb ik mijn allereerste Australian party gehad haha! Niet heel erg anders als in Nederland alleen komt hier iedereen met de auto in plaats van met de fiets.
Ook nemen mensen hier hun eigen alcohol mee en geven niet echt cadeautjes als mensen jarig zijn. Opzich best een goede deal want als wij een feestje geven kopen we de drank en krijgen we als compensatie cadeautjes of geld! Doen de aussies het beter, in dit geval weet je zeker dat iets drinkt dat je lekker vind en dat je geen bagger cadeaus krijgt haha!
In ieder geval heb ik het zeker naar mijn zin gehad!

Op school gaat alles gewoon zijn gangetje, de vakken die ik heb gekozen zijn allemaal heel leuk en makkelijk op 1 vak na. Hierdoor heb ik geen huiswerk en kan ik goede cijfers halen. Wel wordt ik waarschijnlijk overgeplaatst naar een moeilijkere Engels. De soort Engels die ik nu doet is heel veel praktijk, dus werkstukken maken etc. De moeilijkere Engels is meer gericht op boeken lezen en grammatica etc. Dat is waarschijnlijk beter voor mij aangezien ik bij andere vakken ook bezig ben met werkstukken.

Ik begin steeds meer in de aussie life te komen en vindt het nu al helemaal geweldig!
Het helpt natuurlijk dat ik in een geweldig gastgezin zit en ik weet nu al zeker dat ik terug kom naar Australie!