maandag 3 oktober 2011

Holidays!

G’day mates!

Het is alweer bijna een maand geleden dat ik iets op mijn blog heb geschreven! Het voelt serieus als vorige week. De tijd vlieeeeeeeeeeeeegt! Wat een goed teken is uiteraard.

Twee weken geleden is mijn hostdad voor een week thuis geweest uit Afghanistan. Het is een drukke week geweest met leuke dingen doen en af en toe op Gracie passen zodat Sharda en Chris samen wat konden doen. Ook hebben Sharda en Chris een aanbod op een huis gedaan. Als het aanbod wordt geaccepteerd gaan we misschien in oktober al verhuizen!
Het huis staat hier om de hoek, dus voor mij verandert er niet zoveel. Het huis is een stuk groter als waar we nu wonen en het heeft een suuuper grote tuin!  

De afgelopen twee weken heb ik vakantie gehad en heb veel leuke dingen gedaan!
Ik heb met Femke (nichtje van mama), Terry (haar man) en Thara, Cameron en Daniel (the kids) afgesproken in Noosa, zij wonen zelf in Perth. Noosa is een van de mooiste stranden van de sunshine coast en ik was er nog nooit geweest. We hebben geluncht, zijn naar het strand geweest en naar het Noosa national park. Het was heel erg gezellig en super leuk om ze weer te zien! Thara, Daniel en Cameron waren helemaal niet verlegen en ik heb lekker met ze gekletst! Dat wordt dus cheaptickets.nl in de gaten houden voor leuke tickets naar Perth haha!

Met Femke and troops in Noosa! 

Ashleigh's 18th dress up birthday party 
Verder heb ik een sleepover gehad met een meisje van school, ben ik veeeeel naar het strand geweest met vriendjes en vriendinnetjes en zijn we een paar keer naar het winkelcentrum geweest. Omdat het vakantie was heb ik ook veel leuke feestjes gehad! De meeste feestjes hier zijn thema feestjes en iedereen neemt het thema ook heel serieus. Bijna iedereen komt dus ook echt verkleed! Ik had van mijn highschool organisatie een Highschool Exchange Student T-shirt gekregen, die heb ik gepimpt en zo ging ik super orgineel als een Exchange student. 

18 broche van Sharda gekregen
Afgelopen woensdag avond heb ik mijn verjaardag gevierd met de familie. Sharda en Nikeya (mijn tante hier) hadden lekker gekookt en een super lekkere verjaardagstaart gemaakt. Ook heb ik allemaal leuke cadeautjes gekregen! Twee dagen voor mijn verjaardag kwam er een pakketje van papa en mama binnen met kleding en Nederlands eten! Super lekker om weer een boterham met hagelslag te eten! Ook heb ik van Iris een horloge voor mijn verjaardag gekregen waar ik super blij mee ben! :) Donderdag was natuurlijk mijn echte verjaardag maar toen was ik niet thuis. We zijn donderdag ochtend vertrokken naar Double Island. We waren met ongeveer 30 man en ongeveer 8 auto’s en hebben voor 2 nachtjes en 3 dagen gekampeerd op een super mooi strand. Aan de andere kant van het eiland was het strand mooier (daar mag je niet kamperen) dus we zijn vaak met de 4weeldrives naar de andere kant van het eiland gecruised. 
Het was heel raar om mijn verjaardag niet thuis te vieren, ik had ook niet echt het gevoel dat ik jarig was. Niet dat dat de sfeer mocht drukken, ze hebben met zijn allen happy birthday voor me gezongen om het kampvuur en het was zeker een aussie way to celebrate my birthday! Gelukkig ben ik geen super gevaarlijke Australische dieren tegen gekomen! Wel hebben we walvissen gespot! Het is nog het walvissen seizoen en als je goed kijkt zie je ze boven het water uit springen. Ook heb ik een kangeroe gezien van dichtbij! Ik zat hem helemaal te spacen in de auto natuurlijk “IT’S A KANGAROOOO!!” Helaas was hij alweer weg voordat ik mijn camera te pakken had maar er zullen nog genoeg kangaroes voorbij huppelen! 

Double Island! 
In my schooluniform!
Vandaag ben ik weer naar school geweest! Dit was mijn eerste dagje naar school na de vakantie, en ook meteen mijn laatste. Op school gaat het dus helemaal goed haha! 

Morgen gaan we lekker naar CAIRNS! Cairns is een stad aan het great barrier reef en SUPER mooi! We gaan allemaal leuke dingen doen en veel bezichtigen!

Ik hoop dat jullie weer van mijn blog hebben genoten, dit keer geschreven door een volwassen persoon haha. 

Over 10 daagjes ben ik weer terug en hopelijk (waarschijnlijk) met een goed verhaal en amazing photo’s! 

More pictures of Ashleigh's 18th!