zondag 16 oktober 2011

Cairns!

OIII! 

De afgelopen 10 dagen ben ik op vakantie geweest naar het Great Barrier Reef met Sharda, Gracie en Sharda’s ouders. Nikeya (zus van Sharda) en haar zoontje en Auntie Michelle zijn voor een paar dagen geweest.

Wallaman Falls
De eerste 2 dagen hebben we telkens 7 uur in de auto gezeten. We konden niet langer doorrijden omdat Gracie dan helemaal gek wordt (en ik eerlijk gezegd ook). De eerste nacht verbleven we in Rockhampton en de tweede nacht in Townsville. De derde dag zijn we super vroeg vertrokken naar Wallaman Falls, een waterval dicht bij Townsville. Het was echt gigaaaantisch (hoogste in heel Australie) en supermooi! 
We waren er heel vroeg waardoor er geen toeristen waren en we lekker ons gang konden gaan. Rond lunchtijd kwamen we aan in Cairns en WOW we hadden een dikke villa aan Clifton Beach. Een van de stranden net buiten de stad Cairns. Zwembad in de tuin, drie grote badkamers, 5 slaapkamers en een giga veranda. Puur genieten! Ik ben meteen met Gracie naar het strand gegaan en een duik gaan nemen in het zwembad.

Het huis waarin we in Cairns verbleven met het strand waar het huis aan lag en  het zwembad :)
During the week ben ik meerdere keren wezen hardlopen en wandelen over het strand. Ik was super blij dat ik een kleurrijke vogel was tegengekomen die ook echt bleef zitten als ik een foto nam. Jammer genoeg vertelde Sharda later dat het geen Australische vogel was dus waarschijnlijk een ontsnapt huisdier. Beetje jammer, maar zulke kleurrijke vogels vliegen er wel echt rond! Jammer genoeg zien we ze vooral vanuit de auto of vliegen ze heel snel langs waardoor ik steeds geen tijd of kans heb om een foto te maken.

Niet Australische maar mooie vogel

De vierde dag kwamen Nikeya, Bodhi en auntie Michelle aan. Zij zijn naar Cairns gevlogen. Die dag zijn we Cairns ingeweest en hebben we lekker gechillt op het strand. De dag erna zijn we naar Sharda’s oma geweest waar ook de rest van de familie was. Die avond hebben we lekker pizza gegeten in Cairns en zijn  we naar de nightmarkets geweest waar ik UGG boots heb gekocht voor mijn lieftallige zus. 

 Verder ben ik met Sharda, Gracie en Lynne (Sharda’s moeder) naar een Aboriginal park geweest. Het eerste deel was vooral museum, schilderijen van Aboriginal kunst en filmpjes over het ontstaan van de Aboriginals. Het tweede deel was een stuk leuker. We hebben een paar aboriginal dansjes gezien en ze hebben laten zien hoe ze de didgeridoo's bespelen en maken. Later mochten we omstebeurt twee boomerangs gooien en speer werpen. Als de boomerang terug kwam en je hem kon vangen mocht je hem hebben. Ik was niet eens heel slecht, mijn boomerang kwam de tweede keer terug met een rotvaart. Ze hadden alleen net uitgelegd dat de boomerang zo snel door de lucht gaat als hij terug komt dat hij een kangaroe kan doodden. Ik bukte dus liever dan dat ik het risico liep mijn hoofd of hand kwijt te raken. Speerwerpen ga ik het niet eens over hebben haha wat een ramp.

aboriginals making fire, playing the didgeridoo,  dancing and aboriginal art.

Ook zijn we naar de Daintree geweest, een gebied waar het regenwoud overgaat in strand. Een van Sharda’s ooms ging ook mee. Het was een super mooi strand en heel helder en warm water. Hier was ook een stuk reef maar dat stelde helaas niet zoveel voor. Sharda, Lynne en ik dachten dat we een krokodil zagen en riepen naar Sharda’s vader en uncle Robbie dat ze uit moesten kijken. Andere mensen op het strand hoorden ons roepen en iedereen kwam kijken naar de zogenaamde krokodil. Uiteindelijk bleek het een tak te zijn en zaten we daar vet awkward, wooops foutje!

 Later op de dag zijn we met een boot door een crocodile creek gevaren. Al na 5 minuten zag ik iets wat op een krokodil leek. Ik zei dus tegen Sharda, look there a crocodile! Toen keken we allebei goed en zeiden we nahhh het zal wel weer een tak zijn. Bleek dat het wel een krokodil was en nog een grote ook! Omdat hij zo groot was konden we helaas niet heel dichtbij komen omdat dat de krokodil boos zou maken. Wel zijn we dichtbij een paar kleintjes geweest!

Dinsdag ben ik een hele dag weg geweest op een grote catamaran op het great barrier reef. We zijn op twee verschillende locaties gestopt om te snorkelen. De eerste stop was een lange stop van ongeveer 2,5 uur. Er was super veel kleurrijk koraal, honderden nemo’s en andere kleurrijke visjes. Het water was lekker warm en ik had het flipperen na en tijdje heel goed onder de knie. Ik heb een sea turtle gezien van meer dan 100 jaar oud. Dit kan je zien aan de grootte van de schildpadm volgens de instructor. Ook een aantal green turtles, die waren ongeveer 50 cm denk ik. 

Bij de tweede stop was een gigantische ‘coral wall’. Een muur van 3 meter hoog koraal. Soort van een begin van een rifblok. Over het rif heen zwemmen was daar heel moeilijk omdat er hoge golven stonden. De kans is dan groot dat je tegen het rif aanbotst. Aan de andere kant van de Coral Wall was het een diepte met bijna geen koraal. Similar to in de film Finding Nemo het huis waar nemo met zijn ouders woont (ik ga er van uit dat iedereen de film heeft gezien en anders is het echt een aanrader).  Aan de ene kant koraal en aan de andere kant een diepte. Bij deze stop heb ik vooral haaien en grote vissen gespot. Bij de eerste haai dacht ik ooooooomygod en was ik wel een beetje bang. De meeste snorkelers gingen dan ook meteen de andere kant op. Er waren ook heel wat mensen aan het duiken. Zij zwommen tussen de haaien door dus de haaien zouden hun toch eerder pakken haha!

The reef! 
De duikers gingen verder van de boot naar een andere open ruimte en een van de snorkel instructors heeft me meegenomen naar die plek aangezien ik helemaal enthousiast was ‘SHARRK! THERE’S A SHARK HERE’. In de open ruimte waren -/+20 haaien van heel klein en dun tot wel 2/3 meter lange. Ik heb foto’s genomen met een onderwatercamera'tje dus ik hoop dat er in ieder geval een paar gelukt zijn zodat ik jullie kan laten zien hoe super het was!

Op de terug weg stond er een goede wind en konden we op de zeilen varen in plaats van de motor. Vanaf de boot hebben we meer haaien gezien en een paar dolfijnen. De snorkel en duik instructors waren super aardig en hebben me heel veel over het rif en visjes vertelt dus ik mag mezelf nu best ervaringsdeskundige noemen (BAHA jokes). Ook waren er twee meisjes uit zweden aan het backpacken, het was dus geen probleem dat ik in mijn eentje op de boot ben gestapt! 

Ik heb echt super veel geluk gehad met de oude schildpad, de haaien, de goede wind, de knappe Franse duikinstructor en het zonnetje (geen wolkje aan de lucht). Door de zon leken het koraal en de visjes nog kleurrijker. Gelukkig was ik dit keer niet eigenwijs en heb ik me de hele dag ingesmeerd met factor 30. Ik heb veel mensen rood naar huis zien gaan! Zelf ben ik nu ook ongeveer op mn bruinst I have ever been dus ik ben benieuwd of het hierbij blijft of dat ik zometeen vergist wordt voor een aboriginal.

Whitehaven island
Whitehaven beach
We zijn in een halve dag naar Airlie beach gereden waar we heerlijk uit eten zijn geweest. De volgende dag zijn we met een boot naar Hamilton Island gevaren. Daar heb ik weer gesnorkeld. Van Hamilton Island zijn we met een boot naar Whitehaven Island gevaren. Whitehaven Island heeft het fijnste en witste zand van Australie en staat op nummer 8 van de mooiste stranden van de wereld! 

De dag dat wij er waren was het redelijk bewolkt, beetje jammer want het water lijkt daardoor minder blauw en het strand minder wit. Het heeft er wel voor gezorgd dat we bruin in plaats van rood terug zijn gekomen! Ieder nadeel heeft zijn voordeel. 

Vrijdag hebben we 12 uur in de auto gezeten van Airlie beach terug naar Eudlo. Goed om weer thuis te zijn!

Ik heb  een super leuke vakantie gehad met lekker relaxen en veel leuke dingen doen! Het strand was amazing en ik ben verliefd op het Great Barrier Reef. Ik denk dat iedereen die het rif heeft gezien verliefd is!


Ik hoop dat jullie een beetje hebben kunnen meegenieten van mijn vakantie door dit te lezen haha! 


xxxxx 

Van links naar rechts van boven naar onder: One of the whitsunday islands, de waterval, the reef, clifton beach, bloem uit de tuin in cairns haha, ezzzzie in de zee, whitehaven island.

CHECK DIE KANGAROO!