maandag 5 september 2011

Loving the aussie life

Jooo peoples!


Hier gaat nog steeds alles zijn gangetje! Op het moment zijn de grade 12 mensen bezig met examens, die ik niet hoef te doen, waardoor ik heel veel vrij heb. Niet iedereen doet hier examens gelukkig, anders zou ik niets te doen hebben! Afgelopen week ben ik met een paar meiden van school naar de plaza geweest. We hebben daar geshopt en samen wat gegeten etc. Beetje hetzelfde als voor ons met vriendinnen naar Utrecht gaan en daar shoppen en eten haha! Ondertussen ben ik naar twee andere feestjes geweest, die ook heel leuk   waren en waar ik weer veel meer mensen heb leren kennen!


           Vorige week waren Leila en Bodhi jarig (mijn neefje en nichtje hier in Australie). Leila werd 5 en Bodhi 1. Aangezien Sharda heel goed is in taarten bakken hebben we Nikeya (Sharda’s zus), Lynne (Sharda’s moeder) en Sharda de taarten gebakken! Het feestje was ook heel leuk, er waren heel veel kiddo’s en die hebben allemaal spelletjes gedaan enn natuurlijk was er een barbeque haha! 


Vrijdag ben ik na school met Katelyn, een meisje van school, naar haar huis gegaan. We hebben super veel gekletst en foto’s gekeken en ze heeft mijn haren gestijlt.
Haren stijlen is echt een big thing hier, bijna alle meisjes op school stijlen hun haar en ook bijna alle meisjes hebben hun haar geverft. Er zijn meisjes met rood, roze, zwart haar noem maar op. Ook hebben veel mensen meerdere kleuren zoals roze en blond of donkerbruin en blond. Haha ooook heel veel mannen hier verven hun haar! Niet echt jongens van school maar op straat zie je veel mannen lopen met van die blonde plukken. 

Strawberrieesss

 ‘S avonds zijn we (Katelyn en ik) naar een strawberry festival in de buurt geweest. Met het strawberry festival vieren ze het aardbeien seizoen omdat de rest van het jaar geen aardbeien te krijgen zijn. Australie is super streng met importeren  dus geen aardbeien seizoen is geen aardbeien of ze zijn heel duur. Het festival was heel leuk, het was een kermis met allemaal stentjes met zelfgebakken koekjes en natuurlijk aardbeien en jam etc. Er waren meerdere podia met muziekkanten en rommelmarkt etcetera. Aan het einde van de avond was een vuurwerk show, niet zomaar een paar keer powpow maar echt een vette show! Ik heb ook heel veel lol gehad met Katelyn! Zo gek als een deur en ook heel lief! 

Me and Katelyn!


Gala jurk!

Zaterdag had ik een verjaardag van twee meisjes van school op het strand. Helaas begon het na een paar uur te regenen en was het feestje afgelopen. Veel mensen hadden geen zin om naar huis te gaan waardoor we in de plaza eindigden waar we rond hebben gelopen en gekeken hebben naar gala jurken! Ik heb al een jurk besteld voor mijn gala, die komt hopelijk volgende week binnen! Ze geven hier allemaal vet veel geld uit aan gala jurken! Ik wou niet weer dezelfde aan als vorig jaar dus ik heb er een besteld! 


Ondertussen denk ik al in het Engels, tel ik in het Engels, doe ik eigenlijk alles in het Engels. Ook merk ik als ik op facebook praat in het Nederlands dat mijn spelling heel erg achteruit gaat en ik non stop Engelse woorden gebruik. Goed teken though! Ik merkte ook al dat ik luier wordt in mijn Engelse taalgebruik met afkortingen en aussie slang dus ik ga beginnen met Engelse boeken lezen zodat mijn woordenschat en spelling hopelijk vooruit gaat! De betere kennis van slang en gebruik van afkortingen is wel heel handig op school, ik begrijp nu bijnaaaaa iedereen meteen! Thuis gaat het hier helemaal goed! Sharda en ik kunnen gelukkig nog steeds heel goed over weg, ik kan haar alles vertellen en we kunnen ook zeker samen lachen! Gracie is een opdondertje maar ook zeeeker een schatje!

Robbie Fenton
Oh ook wou ik nog even zeggen dat Aussie boys echt helemaal super zijn. Deze twee stoere jongens zitten in mijn klas en wilden heel graag genoemd worden in mijn famous blog. Ze hopen nu stiekem meer vrienden op facebook te krijgen dus voel je vrij om ze toe te voegen haha! Robbie Fenton, topvoetballer, wenst dat zijn naam Robbie van der Fenton is maar helaas. Joey Griffiths: valt voorlopig niet meer over te zeggen dan HOT zoals je al in de foto ziet. Ze hebben gevraagd voor interviews, die volgen dus nog! Sorry voor de slechte fotokwaliteit! Oh I just wanted to say that Aussie boys are awesome! These two cool guys are in my class and they wanted me to mention them in my blog. They secretly hope to get some more friends on facebook because of this, so feel free to add them. Robbie Fenton, top soccer player, whishes his name is Robbie van der Fenton but unfortunately.. Joey Griffiths, can’t say much more then HOT, like you see in the picture. They asked for interviews so to be continued!

Joey Griffiths
Van links naar rechts van boven naar beneden: heeeerlijk ijs na lunch met Sharda, Nikeya, Lynne en Bodhi, Rennae Selina Jess en ik tijdens lunchbreak, Gracie! Katelyn en ik, Gracie en ik, Feestje van Amy, Mijn happy hoofdje, Rennae ik en Selina op sportdag, en knuffeltjes en Australische vlag die ik van Sharda heb gekregen! 
Here some pictures from parties, Gracie, the beach and a picture from Sharda and Nikeya together!